HB-Lak Praganda nakládací sůl, 250 g
Kód: 935011Detailní popis produktu
Praganda je speciální solící směs na uzenářské výrobky.
Tato sůl zaručuje krásnou barvu masa, ochranu masa před mikroorganismy a rychlé proležení.
Solící dusitanová směs Praganda® (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv.
Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Praganda® nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů.
Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu.
Použití:
Uzené maso:
- kusy masa se nasolí směsí praganda 20 - 30g na 1kg masa
- nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet
- poté se zalije lakem (na 1 litr vody se použije 100g PRAGANDY) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat.
- zaležené maso udíme obvyklým způsobem.
Domácí klobásy:
- k 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 25 g směsi PRAGANDA, promícháme a necháme v chladu proležet 1-7 dnů
- po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.)
- promícháme, naplníme do střev a zaudíme.
Obsahuje:
- jodovanou sůl, dusičnan sodný, cukr.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.